Recomandari din suflet

noiembrie 25, 2009

Va recomand niste carti bune pentru adolescenti

Filed under: Carti — Etichete: — admin @ 1:10 pm

Ce carti va recomand 🙂

Unele persoane citesc o carte in momentul in care le este recomandata de cineva. Adica mie cel putin mi se intampla des ca prietenii sa imi spuna sa le dau eu carti sa citeasca, sa le spun ce si cum, care a fost “frumoasa”, care mi-a placut. In orice caz, asa sunt sanse mai mari sa convingi un om sa citeasca ceva anume. ;D

Girl reading2

Asa ca iata ce va recomand eu sa cititi, din cartile care mi-au placut si care sunt “frumoase”. Garantez JE!

“Smoke Bellew” – de Jack London

Cea mai tare carte de aventuri ever (nu amoroase, sorry :>>). Este singura carte pe care am citit-o de vreo trei ori cred pur si simplu de placere, nu ca as fi avut nevoie sa imi amintesc personaje sau fapte, ca in alte cazuri.

“Panza de paianjen” – de Cella Serghi

Inspirata partial din viata autoarei, afli printre altele cam cum arata viata unei femei atunci cand frumusetea devine un adevarat impediment. E ca suna interesant? Unde mai pui si ca, inca de la debut, scriitoarea a fost sustinuta si apreciata de Liviu Rebreanu si Camil Petrescu?

“Pobby si Dingan” – de Ben Rice

Eu o asez fara probleme langa “Micul Print” a lui Antoine de Saint Exupery. Pare scrisa pentru copii, dar se adreseaza adultilor. E o carte de buzunar cu o poveste sensibila, usor de parcurs in cateva ore.

“Dragostea nu moare” – de Maitreyi Devi

Este romanul-replica pentru celebrul “Maitreyi” al lui Eliade, probabil singura opera literara scrisa ca un raspuns din partea unui personaj literar. Cititi-le impreuna, in ordinea “Maitreyi” si apoi “Dragostea nu moare”.

“Clopotul de sticla” – de Sylvia Plath

Nu vi-l recomand in momentele depresive :)), dar e un roman interesant, mai ales din perspectiva laitmotivului prezent si in titlu. Personajul si scriitura au imprumutat mult din personalitatea autoarei, o fire destul de labila psihic.

“Teoria fericirii” – de Jonathan Haidt

Trecem la extrema cealalta si va recomand o carte despre fericire. Nu este vorba de o lucrare stiintifica in sensul de greoi si academic, ci de o carte scrisa de un psiholog care incearca sa puncteze cateva coordonate ale acestei stari atat de greu de atins dupa parerea noastra, insa fara sa aiba pretentia ca prescrie o reteta-tip.

Cam atat deocamdata. Bun, deci pana data viitoare aveti sase carti de citit. B) Hi hi, glumesc. Daca v-a facut vreuna cu ochiul, nu ezitati sa o abordati. Lectura placuta! ;)

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: